WoonKeur

Het certificaat WoonKeur wordt uitgegeven door SKW-certificatie en is bestemd voor (nagenoeg) levensloopbestendige woningen. Dat wil zeggen dat als een bewoner iets komt te mankeren hij/zij niet gedwongen is om die reden te verhuizen. De woning voldoet aan normen qua gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid.  Er is een eisenpakket voor nieuwbouwwoningen (woningen tot 10 jaar oud) en een apart eisenpakket voor bestaande woningen (meer dan 10 jaar oud). 

Rollatorgeschikt
De eisen in het pakket Rollatorgeschikt houden in dat de woning in het alledaagse gebruik praktisch en comfortabel is en dat de kans op ongelukken beperkt is, zoals struikelen over drempels, vallen van de trap en uitglijden in de badkamer. Ook wanneer de bewoner gebruik moet gaan maken van een rollator blijft de woning geschikt, omdat daarvoor onder meer in de hal, in de badkamer, in de slaapkamer en op een balkon voldoende ruimte aanwezig is. Een woning met dit certificaat is in principe geschikt voor elke bewoner, ook als deze gebruik maakt van een loophulpmiddel, zoals stokken, krukken, een looprek of een rollator. Omdat de woning niet geschikt is voor rolstoelen, wordt deze niet als 'levensloopbestendig' beschouwd.

Rolstoelgeschikt
De eisen in het pakket Rolstoelgeschikt maken de woning levensloopbestendig. Net als een rollatorgeschikte woning is ook de rolstoelgeschikte woning praktisch en comfortabel in het gebruik. Hier kunnen bewoners als ze een ernstiger fysieke beperking krijgen toch blijven wonen. Woonkamer, slaapkamer en badkamer zijn namelijk op dezelfde bouwlaag vereist en op essentiële plaatsen is in en bij de woning meer ruimte voorzien. 

Gedegen

WoonKeur oogt als een zeer gedegen label. Als consument kan men erop vertrouwen dat op de genoemde gebieden aan alles is gedacht. Een nadeel is wel dat de eisenpakketten niet openbaar zijn en dat de eisen verder gaan dan in veel situaties nodig is.